Nieuwe kWu meter aanvragen voor je zonnepanelen

ferraris elektriciteitsmeter
ferraris kWu meter

Wanneer je nog maar net je netgekoppelde zonnepanelen hebt geïnstalleerd zal je nieuwsgierig zijn of de kWu meter het terugleveren van elektriciteit zal registreren. Mocht blijken dat registratie van de teruglevering niet plaats vindt dan zal je een nieuwe kWu meter moeten aanvragen.

Hoe kan je een kWu meter met teruglooprem omruilen voor een meter zonder terugloopblokkering?

Neem contact op met je netbeheerder. Die heeft de kWu "in eigendom" en daar moet je dus ieder jaar een klein bedrag voor betalen.

Je kan bij je regionale netbeheerder een nieuwe kWu meter aanvragen omdat je zonnepanelen hebt en je huidige meter de teruglevering niet registreert. Afhankelijk van de situatie zal men de kWu meter gratis vervangen, soms vraagt men een hier een bedrag voor van minder dan honderd euro. Standaard zal men een slimme meter willen installeren. Denk daar goed over na, wij zijn daar niet zo'n voorstander van. Je kan dan vragen of ze wel een nieuwe digitale meter maar geen slimme meter willen installeren. Waarschijnlijk zal men zeggen dat dit niet mogelijk is of andere tegenwerkingen, maar houdt aan. Het weigeren van een slimme meter is een recht wat in de wet is vastgelegd.

Een digitale, niet slimme meter, is tegenwoordig exact gelijk aan een slimme meter (hij ziet er aan de buitenkant hetzelfde er uit), alleen heeft men de communicatiemodule, die de meterstanden naar de regionale netbeheerder kan sturen, inactief gemaakt.

Hieronder de adressen waar je een nieuwe meter kan aanvragen:


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >omvormers >elektriciteitsnetkoppeling