Omvormers voor zonnepanelen

omnik 2k-tl2 omvormer
Omniksol 2K-TL omvormer

Een omvormer, ook wel inverter genoemd, is een apparaat die de gelijkspanning van de zonnepanelen omzet in een wisselspanning van 230 Volt en 50 Hz.

De omvormer levert een identieke spanning als het elektriciteitsnet. Daardoor kunnen de zonnepanelen, via de omvormer rechtstreeks gekoppeld worden aan het openbaar elektriciteitsnet.

De zonnepanelen, in combinatie met de omvormer, gedragen zich als een (kleine) elektriciteitscentrale en helpen dus mee met de elektriciteitsproductie voor de afnemers van elektriciteit.

Geheel automatisch zal de geproduceerde zonne-energie eerst door je apparaten in je huis worden gebruikt. Mocht je dan nog energie tekort komen (je apparaten gebruiken meer dan de zonnepanelen leveren) dan wordt het tekort aangevuld door het elektriciteitsnet. Mocht je energie te veel hebben dan vloeit de overtollige energie automatisch naar het openbaar elektriciteitsnet. Voor die teruglevering wordt je betaald, dat is een recht wat in Nederland in de wet verankerd is en de salderingsregeling wordt genoemd.

Omvormers worden in twee uitvoeringen geleverd, de string omvormer en de micro omvormer.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­